Екскурзия във Франция със самолет: Париж, Шампан, Елзас и Бургундия

Дати на отпътуване:  
Цена от: 0 лв.
Код на програма: E-15

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Маршрут: Париж - Реймс - Страсбург - Колмар - Бон - Дижон - Оксер - Барбизон - Фонтенбло - Париж

Вид транспорт: Самолет Самолет



Дата Цена Запитване
Продължителност на туристическата програма: 8 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: автобус и самолет
 
настаняване цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) настаняването е включено в основната цена
Допълнително легло в двойна стая настаняването е включено в основната цена
Единична стая 689 BGN
 

Програма по дни

 
Ден 1

Отпътуване в 13.50 ч. от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Париж. Пристигане в 15.50 ч. на летище Бове. Отпътуване за Реймс – столица на френската провинция Шампан - един от най-прочутите винарски райони. Настаняване в хотела. Нощувка в Реймс.


Ден 2

Закуска. Пешеходна разходка в Реймс – площад Кардинал Люсон със статуята на Жана Д'арк и катедралата „Нотр Дам“, където са били короновани повечето френски крале, Дворецът „То“, площад „Плас Роял“, статуята на Луи XV; триумфалната арка - Морсовата порта. Свободно време в Реймс или по желание организирано посещение на винарска изба Татенже (Tattinger). Избата е основана през 1734 г. и притежава 250 ха гроздови масиви и 15 милиона бутилки отлично шампанско, които отлежават в римски катакомби и крипти на старо абатство, включени в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за Страсбург. Настаняване в хотела. Нощувка в Страсбург.


Ден 3

Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Страсбург: катедралата „Нотр Дам“ – истинска перла на готиката; паметникът на Гутенберг – създателят на първата печатна машина в Европа; романтичният квартал Малка Франция, пресечен от множество канали и застроен със средновековни къщи. Свободно време. Отпътуване за Колмар – живописен град във френската провинция Елзас. Пешеходна разходка в старата част на града. Отпътуване за Бургундия. Настаняване в района на Дижон/Бон. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Отпътуване за Дижон, столицата на регион Бургундия, град известен със своята дижонска горчица и родното място на Гюстав Айфел. Пешеходна разходка - дворецът на Великите херцози, площадът на Републиката, готическата църква, катедралата. Свободно време. Отпътуване за Бон през френски бургундските тероарни лозя, наречени „климатс“. ЮНЕСКО смята този район за забележителен пример за култивиране на грозде и винопроизводство, който се развива от късното Средновековие. Свободно време за обяд в Бон и възможност за посещение на старата болница „Отел Дию“. Отпътуване за Оксер. Пешеходна обиколка - катедралата „Сент Етиен”, Абатството „Сен Жермен“, градската порта Тур дьо л'Орлож. Настаняване в хотела. Нощувка в района на Оксер.


Ден 5

Закуска. Посещение на Барбизон – градчето на художниците. Мястото придобива популярност през 19ти век, когато пейзажни художници откриват красотата на района и прекарват дни в търсене на най-живописните пейзажи. Свободно време или по желание: посещение на замъка „Фонтенбло“, известен с прозвището си „най-уютният“ в цяла Франция. Замъкът „Фонтенбло“ е построен през 12 век и днес пази спомените за знаменити френски крале като Анри II, Анри IV, Франсоа I и Филип IV Хубавия. Отпътуване за Париж. Настаняване в хотела. Нощувка в Париж.


Ден 6

Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език: Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура; Латинският квартал и Сорбоната; Пантеонът, превърнат в мавзолей за "великите хора от епохата на Френската революция"; Домът на инвалидите; Люксембургската градина с Люксембургския дворец, където сега заседава Сенатът; площад "Конкорд", на който за пръв път е издигната гилотината; Мадлената, построена в стил гръцки храм; Гранд Опера; площад "Вандом"; булевард "Шан-з-Елизе"; Триумфалната арка; площад "Трокадеро" и Айфеловата кула. По желание посещение с екскурзовод на български език на Лувъра – най-големият музей на изкуствата в Европа, чиято най-прочута творба без съмнение е "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи. Свободно време в Париж (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.


Ден 7

Закуска. Свободно време в Париж (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание:

1. Полудневна екскурзия до двореца "Версай" – дворецът на Краля Слънце Луи ХІV: Големите апартаменти и огледалната зала. Разходка в градините на замъка (при подходящи метеорологични условия). Връщане в Париж.

2. Разходка с панорамно корабче по Сена около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и спокойно място за разходка (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка в Париж.


Ден 8

Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна разходка на хълма Монмартър, който става основен център на артистичната и литературна дейност в Париж: църквата "Сакре Кьор", издигната, за да се изпълни обетът, даден от множество парижки католици след катастрофалната Френско-пруска война през 1870-1871 г.; площадът на художниците "Тертър", където гъмжи от кафенета и художници-портретисти. Трансфер до летище Бове. Отпътуване за България в 16.25 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на Терминал 1 на летище София в 20.05 ч.

 
 
 
  • Самолетен билет и летищни такси София - Париж - София на авиокомпания "Wizz Аir"
  • Ръчен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см
  • Групов трансфер летище - хотел - летище
  • Транспорт с комфортен туристически автобус по описания маршрут
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Реймс
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Страсбург
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Бон/Дижон
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Оксер
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Париж
  • Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
  • Пешеходни разходки в Реймс, Страсбург, Колмар, Бон, Дижон, Оксер, Барбизон и хълма Монмартър в Париж
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
  • Водач-екскурзовод от България
  • Чекиран багаж до 10 кг, 20 кг или 32 кг
  • Разходка с корабче по р. Сена
  • Посещение на Лувъра с местен екскурзовод
  • Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод
  • Слушалки при посещението на Лувъра (3 EUR) и двореца Версай (3 EUR)
  • Градски транспорт в Париж (1,9 EUR - еднопосочен билет за метрото; 16,4 EUR - карнет от 10 билета)
  • Бакшиши за екскурзовод и шофьор (1-2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист от 1 до 100 години / 50 BGN
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист от 1 до 100 години / 158 BGN
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист от 1 до 100 години / 162 BGN
Разходка с корабче по р. Сена на турист при минимум 20 туристи от 1 до 100 години / 30 BGN
Посещение на двореца "Версай" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса за двореца /без градините/ и транспорт) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 3 до 25 години / 99 BGN
от 26 до 100 години / 129 BGN
Транспорт до "Версай" (без посещение на двореца) - заявява се само ако групата за посещение на "Версай" е запълнена от 1 до 100 години / 99 BGN
Посещение на Лувъра с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация и входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 1 до 100 години / 89 BGN
Посещение на замъка "Фонтенбло" с местен екскурзовод (с включена входна такса и транспорт) на турист при минимум 25 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 30. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 1 до 100 години / 69 BGN
Посещение на винарска избра "Tattinger" в Реймс (с входна такса и дегустация на шампанско) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 35. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 12 до 18 години / 25 BGN
от 19 до 100 години / 49 BGN
Пълноцветен пътеводител за Париж на български език на National Georgraphic (270 стр.) от 1 до 100 години / 19.90 BGN
Пълноцветен пътеводител за Франция на български език на National Georgraphic (399 стр.) от 1 до 100 години / 24.90 BGN
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. от 1 до 100 години / 0 BGN


Пояснения:
  • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
  • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
  • За да посетите Лувъра и Версай с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тези услуги при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
  • Туристическата програма се осъществява на български език.
  • Часово време: България 12 ч. Франция 11 ч.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 

Оферта № Е15