ски пакети КРОНПЛАЦ / ВАЛ ГАРДЕНА - Италия

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки, Код на програма: П-33
Цена от: 2000.00 лв.
Код на програма: П-33

Дестинация: Кронплац / Вал Гардена, Италия

Вид транспорт: Собствен транспорт Собствен транспорт

Дати:ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Почивки Италия


Кронплац е най големият, модерен и добър ски курорт в Южен Тирол и предлага богати възможности за ски спускане на височина от 1000 до 2275 м. Намира се най-северната част на Италия. Регионът е наситен с духа на Тирол и провокира усещането, че се намирате в съседна Австрия. Това обяснява и широкото използване на немски език тук. Самият Инсбрук е много по-близо, отколкото от някои от австрийските курорти. Кронплац включва в себе си три ски зони: Plan de Corones-Kronplatz, Speikboden и Klausberg. Кронплац е част от Доломити Суперски, като едновременно с това лифта Piculin дава достъп до обиколката Села Ронда. Перфектни условия за скиори и сноубордисти има от края на ноември до края на април. 

В долината Pustertal се намира най-известната от трите ски-зони - Кронплац, на която е кръстен и едноименния курорт. Кронплац е на около 1200 километра от София. Планинския връх е ограден с множество малки красиви селца, в които се предлагат различни възможности за настаняване. 
Дължина на пистите - 116 км 
Площ – 500.6 хектара 
Общо лифтови съоръжения – 32 
Капацитет на час – 69 791 души 

Курортът предлага огромна боулинг зала, 49 тенис корта, киносалон, фитнес центрове, закрит плувен басейн, ледена пързалка, конна езда, училище за планинско катерене, 5 дискотеки и нощни заведения, много ресторанти с национална кухня, малки кафенета, както и неограничени възможности за пазаруване. 

======================================= 
Вал Гардена или още висящата долина се намира в долината Гардена (Val Gardena) сред планините Сасолунго (Sassolungо - 3181 м), Пуез и масивът Селла. Намира се в провинция Болцано, 70 км североизточно от Тренто и на 40 км източно от Болцано. Това е един от най-интересните региони в рамките на Доломити Суперски. Световното първенство по ски през 1970 г. донесе на Вал Гардена славата на едно от най-добрите места за този спорт в Европа. Курортът е особено популярен сред професионалистите в зимните спортове. Много отбори и състезатели избират Вал Гардена за тренировките си. Вал Гардена също така е важен сноуборд център. Създаден е специален терен и са издигнати препятствия. 

Ски-зоната се състои от три курорта: 
Oртисей - разположен на височина от 1236 м; Санта Кристина - на височина от 1428 м и Селва Гардена - на височина от 1536 м. Всички заедно образуват най-голямата ски зона в обиколката Села Ронда. Вал Гардена е историческа част от Южен Тирол и до 1918 г. е била част от Австро – Унгарската империя, а след разпадането й е преотстъпена на Италия. Така, че тук се преплитат австрийски и италиански вкус и традиции. Имена на улици, градове се изписват и на двата езика, а местното население говори особен, трудно разбираем диалект. 

Лифт картата Вал Гардена (Val Gardena/Alpe di Siusi Ski Pass) обхваща 84-те лифта в зоната, докато със Superski Dolomiti Pass получавате достъп до 450 лифта и 1200 km писти в 12 от най-популярните ски райони не само в Доломитите, но и в Италия като цяло. 
Надморска височина: от 1236 до 2240 метра 
Ски писти: 175 km 
Писти за начинаещи: 34 
Писти за средно напреднали и напреднали: 67 
Писти за експерти: 11 
Лифтове: 84 
Цената е пакетна ( в евро ) на човек и включва 7 нощувки на съответното хранене за всеки хотел. 
Цената НЕ включва медицинска застраховка и застраховка "Отмяна на пътуване" 
Цената НЕ включва ски карта, трансфери, транспорт 

При заплащане на левовата равностойност на пакетите, курса на еврото да се смята 1,956 лева. 


Оферта № П33

АБОНАМЕНТ ЗА ОФЕРТИ