Почивка в Северен Кипър със самолет

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки, Код на програма: П-48
Цена от: 0.00 лв.
Код на програма: П-48

Дестинация: Ларнака, Кипър

Вид транспорт: Самолет Самолет

Дати:


Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1

Полет от София до Ларнака с Bulgaria Air в 07:50 ч. Пристигане в Ларнака в 09:55 ч. Трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка.


Ден 2

Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Кирения. По време на екскурзията ще посетите замъка Св. Иларион, който в миналото е бил манастир, наречен така на името на монах, за който се предполага, че е живеел в собствена отшелническа килия на това място. По-късно манастирът бил ограден с крепостни стени от византийците. След това ще посетите абатството Белапаис, което се намира в планината над Кирения и датира от 14-ти век. Също така ще разгледате и замъка на Кирения, както и забележителното пристанище. Трансфер до хотела и нощувка.


Ден 3

Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Никозия. Ще имате възможността да разгледате столицата на Северен Кипър. Тук ще видите стените, които напълно ограждат стария град, и са от времето на венецианската окупация (XVI век). Общата им дължина е около 5 км. По продължение на стените има 11 бастиона, както и три порти - на север, изток и юг. Една от тях е единствената гранична порта между две страни. Ще посетите готическата катедрала Света София и различни работилници и художествени галерии. Трансфер до хотела и нощувка.


Ден 4

Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Карпас. По време на тази екскурзия ще посетите манастира Андреас, базиликата Света Троица от 6-ти век. Ще видите дългия 2 километра пясъчен плаж, който все още е непокътнат и се намира на територията на национален парк, тъй като тук снасят яйцата си големите морски костенурки Карета-Карета. Ще имате свободно време за обяд в рибен ресторант, както и време за плуване в Средиземно море. Трансфер до хотела и нощувка.


Ден 5

Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Фамагуста. В този ден ще можете да разгледате Археологическия музей, който притежава богата колекция от икони, повечето от които датират от 18-ти век и са от църквата Св. Барнабас. Базалтовият воденичен камък, от който са изработени алеите в градината на манастира е от района на Енкоми, другите колони и плочи, с които е изграден той са от Саламис. Стаите, в които са живеели монасите в момента са превърнати в музей. След Археологическия музей ще посетите останките на Саламис - градът, който е бил основан от ахейците, чиито племена са дошли от Анадола и Гърция и са се интегрирали със сицилианците по време на емиграцията от края на Бронзовата епоха. След това турът продължава с посещение на катедралата Св. Никола, която е била построена в периода 1298 - 1312 г. и е една от най-красивите готически сгради в цялото Средиземноморие. Трансфер до хотела и нощувка.


Ден 6

Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна целодневна екскурзия до Морфи. Днес ще посетите античните места: руините на Соли и двореца Вуни. Дворецът е притежавал 137 стаи и е бил построен на хълм от финикийски крал, който е искал от него да може да наблюдава съседния град Соли. Тук има следи от битката с персийците през 498 г. пр. Хр. На края на тура ще посетите манастира Св. Мамас и археологическия музей Гузелюрт.


Ден 7

Закуска. Свободно време за почивка. Нощувка.


Ден 8

Трансфер до летището за полет от Ларнака до София в 10:35 ч. Пристигане на летище София в 12:50 ч.

 

Продължителност на туристическата програма: 8 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Целодневна екскурзия до Кирения на турист при минимум 10 туриста (на английски език) от 1 до 100 години / 35 EUR
 
Целодневна екскурзия до Никозия на турист при минимум 10 туриста (на английски език) от 1 до 100 години / 35 EUR
 
Целодневна екскурзия до Карпаз на турист при минимум 10 туриста (на английски език) от 1 до 100 години / 37 EUR
 
Целодневна екскурзия до Фамагуста на турист при минимум 10 туриста (на английски език) от 1 до 100 години / 35 EUR
 
Целодневна екскурзия до Морфи на турист при минимум 10 туриста (на английски език) от 1 до 100 години / 37 EUR
 


Пояснения:
 • Условия за плащане:
 • 50% депозит при генериране на резервация
 • 100% доплащане до един месец преди отпътуване
 • Допълнителните екскурзии се осъществяват на английски език
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани до 58 г., пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. Граждани над 58 г. трябва задължително да притежават валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Самолетен билет София - Ларнака - София с полети на Bulgaria Air
 • трансфери летище - хотел - летище
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване
 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 5000 EUR на ЗАД "Армеец"
 • Шезлонгите и чадърите на плажа на всички хотели са безплатни
 • Допълнителни екскурзии
 • Разходи от личен характер

Оферта № П48

АБОНАМЕНТ ЗА ОФЕРТИ