Круиз Исландия, Фарьорски острови, Норвегия

Дати на отпътуване:  
Цена от: 5046 лв.
Код на програма: E-85

Продължителност: 10 дни / 9 нощувки

Маршрут: София-Рейкявик-Акурейри-Исафьордюр-Торсхавн-Трондхайм-София

Вид транспорт: Круиз КруизДата Цена Запитване
ЦЕНИ:
 
ТИП КАБИНА ОПИСАНИЕ ЦЕНА
Вътрешна каюта без прозорец, двойно легло, баня, телевизор, сейф, сешоар, 11 кв.м.; разположени на палуба: 2 5046 лв
Каюта с прозорец с ограничена видимост прозорец с ограничена видимост, двойно легло, баня, телевизор, сейф, сешоар, 12 кв.м.;
разположени на палуба: 6, 7,8
5297 лв
Каюта с прозорец люк, двойно легло, баня, телевизор, сейф, сешоар, 12-16 кв.м.; разположени на палуби : 2, 3 5383 лв
Джуниър апртамент разполага с балкон, двойно легло, диван, баня, телевизор, сейф, сешоар, 25 кв.м.
разположени на палуби: 10
7153 лв

* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен - на запитване!

ПРОГРАМА:

ДЕН 1:
10.07.2020 София - Рейкявик
Полет София - Рейкявик с прекачване в Амстердам. Трансфер до хотел в Рейкявик и настаняване. Нощувка
ДЕН 2:
11.07.2020 Рейкявик
Закуска. Освобождаване на хотела и настаняване на кораба:
Възможност за допълнителна екскурзия ЗЛАТНИЯТ КРЪГ. Няма как да посетите Исландия без да видите Златния кръг.
Започваме с националния парк Тингвелир (Þingvellir), включен в списъците на ЮНЕСКО през 2004 г. Тук се събират невероятна история и геология. Точно това място е избрано от първите заселници-викинги за основаване на първия в света парламент, така наречния Алтинг.  Това се случва през далечната 930 г. Колкото до геологията – паркът е ситуиран между две тектонски плочи – северноамериканската и евразийската и тук е единственото място, където може да се види средноатлантическия хребет на повърхността. Тук ще се разхождате още между магмени скали,езера, водопади и дефилета, по които се стича кристална вода, от разтопени глетчери.
Ще продължим  към Gullfoss, считан за най-красивия водопад в страната. Името му означава “Златният водопад” и се дължи на това, че при залез слънце водите на водопада придобиват златисти отенъци.  Водата пада на два етапа и накрая се стича в пукнатина, образувана в края на ледниковата ера.
Накрая ще завършим с геотермалната зона Гейсир (откъдето произлиза и думата „гейзер“. Макар местността да е наситена с множество малки пушещи дупки, акцентът пада върху два от гейзерите: самият Голям Гейсир (Great Geysir) и Строкур (Strokkur). Гейсир се активизира сравнително рядко поради тектонска активност, затова пък съседът му Строкур изхвърля вода на всеки 10 минути на височина от 20 до 40 м.
Нощувка на кораба.
ДЕН 3:
12.07.2020 Рейкявик, отплава в 14:00
Свободна сутрин за посещение на Синята Лагуна или разходка в центъра.
Синята лагуна е една от най-посещаваните атракции и най-известният СПА център на Исландия. Ще ви впечатли със своята млечно-синя вода, която ярко контрастира на заобикалящите я полета от черна лава. Потопете се в горещия басейн и се отдайте на СПА и релакс. Пробвайте и Калния бар, където ще ви предложат глина за лицето.
ДЕН 4:
13.07.2020 Акурейри, престой между 14:00 - 21:00
Акурейри или както го наричат -„Столицата на Севера“ е вторият по големина град в Исландия. Въпреки това е едно малко очарователно градче, което предлага голямо разнообразие. То е вратата към невероятната красота на севера, където пък е разположен Диаментеният кръг на Исландия. Надяваме се да успеем да ви покажем част от него. Езерото Миватн (Myvatn) е една от най-забележителните природни красоти на страната. Впечатлява със своето спокойствие, изключително богата фауна – най-вече голямо разнообразие от птици, а също и множеството островчета, пръснати из него. В близост е разположен вулканът Крафла,  в чийто кратер се е образувало езеро със зашеметяващо синя вода. В този район са разположени също и два от най-впечатляващите водопади в страната – Dettifoss  и  Goðafoss. Детифос се счита за най-мощния водопад в Европа. Средният воден обем на този водопад е около 200 м3/сек. Височината му е 44 м, а ширината е 100 метра. Годафос, неслучайно наречен Водопадът на боговете, е най-посещаваният водопад в Исландия.
ДЕН 5:
14.07.2020 Исафьордюр, престой между 11:00 - 19:00
В днешния ден ви предлагаме да тръгнем с лодка по фиорда  Ísafjarðardjúp. Наслаждавайки се на красивата природа на фиорда, ще видим известната за Исландия птица кайра, тюлени, делфини и надяваме се и китове. Въпреки, че за вашето преживяване ще се грижи екип от експерти, все пак имайте предвид, че търсенето на животни в естествената им среда, е малко по-сложно и не гарантира 100% успех.
ДЕН 6:
15.07.2020 Плаване
Свободен ден за отдих и релакс.
ДЕН 7:
16.07.2020 Торсхавн, престой между 13:00 - 21:00
Фарьорските острови са отдалечен архипелаг, състоящ се от 18 масивни волканични скали, скътани в Атлантическия океан  някъде между Исландия и Норвегия. Тук няма нужда да се притеснявате от тълпи. Всъщност може би овцете на острова са повече от местните жители.  Ще откриете единствено непокътната природа - огромни зелени площи, мъгливи планински върхове, водопади, невероятни гледки към океана, назъбени брегове с разбиващи се в тях вълни, колонии от кайри, спокойствие и тишина.
Всеки остров крие свои красоти, като живописното селце Саксун, където няколко малки къщички с торфени покриви са сгушени в подножието на фиорда. На съседния остров Вагар пък от селцето Gasadalur се открива невероятна гледка към водопада Мulafossur  – една от най-символичните гледки на архипелага. И още много такива спиращи дъха и успокояващи душата гледки.
ДЕН 8:
17.07.2020 плаване
Свободен ден за отдих и плаване.
ДЕН 9:
18.07.2020 Трондхайм, акостира в 08:00
Освобождаване на кораба и трансфер до хотел.
Трондхайм (в превод „хубав дом“ ) заема важно място в норвежката история и култура, тъй като е бил първата столица на Норвегия и все още е градът, където новият крал получава своята официална благословия.
Разположен във фиорда Trondheimsfjord, градът е сгушен сред прекрасни гористи хълмове, а река Ниделва преминава през него.
Градът е опожаряван множество пъти. След пожар през 1681 г. градът е построен отново почти нацяло.
Някои от акцентите, които ви предлагаме да видим, са катедралата Нидарос  - най-важният готически паметник на Норвегия, старият град Bakkland, където малки дървени къщички се гушат в широки, калдаръмени улици, дървеният мост, известен още като „Порталът на щастието“, откъдето се открива красива гледка към отсрещния бряг. А може би най-изестната атракция е остров Munkholmen. В миналото островът е служил като място за екзекуция, манастир, крепост, затвор, а през Втората световна война и като противовъздушна отбранителен пункт. Сега островът е център за развлечения.
Нощувка.
ДЕН 10:
19.07.2020 Трондхайм – София
Ранен сутрешен полет Трондхайм – София с прекачване в Амстердам.

 
✔ Самолетен билет за полети София - Амстердам - Рейкявик; Трондхайм - Амстердам - София
✔ Летищни такси с включен 1 бр. ръчен и 1 бр. чекиран багаж на човек
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 1 нощувка в хотел 3* в Рейкявик
✔ 1 нощувка в хотел 3* в Трондхайм
✔ 7 нощувки на борда на Pullmantur Monarch
✔ All Inclusive - изхранване и напитки на борда на кораба
✔ пристанищни такси и такса обслужване
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ всички забавления за децата на възраст между 3 - 18 години;
✔ ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
✔ Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията при записани минимум 15 туристи
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Входни такси за посещаваните обекти
✔ Интернет на борда на кораба (срещу заплащане)
Условия за резервация:
✔Потвърждаване на резервация с 50 % депозит при повече от 76 дни до датата на отплаване и доплащане до 24 април 2020
✔ или 100% плащане при резервации след 24 април 2020
 
Забележки:
✔ Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи.
✔ Предложените екскурзии на български език се провеждат при минимум 15 записали се.
✔ Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 15 човека.
✔ Агенцията си запазва правото да внася промени по програмата с цел избягване или преодоляване на форсмажорни обстоятелства
✔ Няма изискване за минимален брой туристи за провеждане на програмата.
✔ Молим преди да пристъпите към резервация да се запознаете с Общите условия и Политиката за поверителност на агенцията.
 
Медицински и здравни изисквания:
✔Няма задължително изискване за ваксинации по конкретния маршрут.
 
Паспортен и визов режим:
✔Необходимо е българските граждани да пътуват с лична карта или паспорт, валиден 6 месеца след края на пътуването по този маршрут.

Оферта № Е85

АБОНАМЕНТ ЗА ОФЕРТИ