Екскурзия в Шри Ланка - обиколен тур

Дати на отпътуване:  
Цена от: 2932 лв.
Код на програма: E-70

Продължителност: 8 дни / 5 нощувки

Маршрут: София - Коломбо - Сигирия - Дамбула – Матале – Канди - Пинавала - Бентота - Коломбо - София

Вид транспорт: Самолет СамолетДата Цена Запитване

Шри Ланка или Островът на подправките, както е известен, е един от най-наситените с разнообразие острови в Индийският океан. Тук можете, както да отидете на почивка и да се излежавате на белите пясъчни плажове, така и да направите обиколен тур на острова, за да се запознаете с неговата богата култура и и история. Невероятна дива природа, прекрасни храмове, самобитна култура, съчетани с плажове с топъл пясък и палми, галещи води на Индийският океан и релакс – кое да изберете, зависи от вас. А каквото и да изберете, ще останете очаровани, защото Шри Ланка е уникално съчетание от всичко това, което си заслужава да се види и почувства.

Програмата е индивидуална – за провеждането и са необходими минимум 2 души.
ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ И ДАТИ ПО ИЗБОР

 
Цените са калкулирани на база най-ниски цени на самолетните билети към дата 30.04.2019 и най-нисък клас помещение и важат за ограничен брой места до изчерпване на количествата. Цените не са валидни за Новогодишни и национални празници.
Цените са крайни с включени летищни такси и подлежат на препотвърждение към момента на резервиране спрямо периода на настаняване.
Цените са стандартни и не са отразени специални оферти – попитайте ни за такива!

Програма
1 ден
Отпътуване от България за Коломбо, столицата на Шри Ланка с полет с прекачване на транзитно летище.
2 ден
Пристигане на остров Шри Ланка. Посрещане и трансфер до Camellia Resort & Spa 4* в Сигирия (около 165 км). Настаняване и нощувка. Свободно време за почивка. Вечеря и нощувка.
3 ден
Закуска в хотела в Сигирия. Отпътуване към Сигирия (Лъвската скала) – уникална природна и историческа забележителност в Шри Ланка, обект на ЮНЕСКО и част от световното културно наследство. Скалният масив се издига на 180 м над джунглата и образува плато, на чийто връх се намират крупостни руини от древен град. Стръмните склонове са били недостъпни векове наред и чак през 18-ти век до върха са стигнали първите преодоляли препятствията. Теориите за тази местност са няколко. Според едната това е било великолепният дворец на крал Кашиапа (владетел от 5 век) – прекрасните стенописи са запазени до наши дни. Друга теория гласи, че това е подарък от краля за монасите, живеещи в района на Сигирия – свидетелство са много фрески на сцени с участието на богинята Тара – майка на всички Буди. Стръмни стълби водят до върха, къдете се разкриват прекрасни гледки. Тъй като стълбите са много, ако имате затруднения с изкачването им, можете да стигнете само до по-долните нива на комплекса.
Възможност за допълнителна екскурзия до древния град Полонаруа (срещу допълнително заплащане). Втората столица на Шри Ланка е в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и природно наследство. Сред останките на Кралския дворец Гал Вахарая са и четирите каменни скулптури на Буда в традиционните му три пози – „Изправения“, „Седящия“ и „Полегналия“. Статуята на цар Паракрамабаху, езерото Паракрама Самудрая, лотосова баня, зала за аудиенции,  са само част от руини, които ще видите. Тук е храмът пазил едитнствената реликва от Буда – неговият зъб. Връщане в хотел Camellia Resort & Spa 4*, вечеря и нощувка.
4 ден
Сигирия-Дамбула-Матале-Канди
Закуска и отпътуване за Дамбула – град известен с будитския пещерен храм от 1 в.пр.н.е. от крал Валагамбаху и в списъка на ЮНЕСКО на Световно културно наследство. Разположен на върха на хълм, на височина около 350 м, до него се стига по 300 стъпала, комплексът е представен от 5 отделни пещери с около 2000 кв.м. стени, изрисувани със стенописи. Счита се, че това е най-голямата изрисувана площ открита до момента в световен мащаб. Има над 150 изображения на Буда, най-голямото от които е с размери над 14 м. През 12 в по времето на цар Нисанкамала при реставрация, 73 от статуите на Буда са  покрити със злато и оттогава е наричан Златният Пещерен Храм.
Отпътуване за Канди  - около 70 км. По пътя се посещава градина за екзотични подправки в Матале. Подправките са оказали влияние на цялата история на колонизацията на Шри Ланка. Невероятното разнообразие на билки и аромати ще ви завладее и очарова. Ще видите и демонстрация за използването им и прилагането им в медицината и кулинарията.
Канди – някогашна кралска столица на Шри Ланка, Канди е свещено място за будизма. Втори по големина град в Шри Ланка и известен с реликвата си – Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далала Малигава. Векове наред са можели да го виждат само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната. Поради тази причина той винаги е бил добре пазен.
Вечеря и нощувка в хотел Ozo Kandy 4* в Канди.
5 ден
Канди-Пинавала-Бентона.
Закуска. Трансфер до Пинавала – известен приют за слонове. Сред палмите ще видите малки слончета, които се движат свободно и се хранят с биберони. В приюта има около 60 слона от дивата природа. Тук можете да участвате в грижите за тях и да присъствате на всекидневната им баня в реката.
По желание – посещение на Ботаническата градина Пераденя – една от най-впечатляващите на континента. Тук ще видите огромно разнообразие и ендемични видове и ще имате възможност за много прекрасни снимки.
Трансфер до хотел Centara Ceysands Resort & Spa 4*  в курорта Бентона на крайбрежието на острова. Свободно време за плаж или разходка. Вечеря в хотела.
6 ден
Закуска
Свободен ден за разходки, плаж, почивка на брега на Индийския океан.
Вечеря в хотела.
7 ден
Бентона-Коломбо
Закуска и отпътуване за Коломбо. По пътя ще посетите ферма за костенурки. Тук има няколко вида редки костенурки, които снасят яйцата си незащитени по плажовете на Шри Ланка, а местните рибари доброволно носят яйцата им във фермата. Благодаряние на тази грижа, само за 2 години във фермата са се излюпили над 100 000 млади костенурки.
Трансфер до Коломбо и обзорен тур. Свободно време за пазаруване и трансфер до летището за обратен полет до София през транзитно летище.
8 ден
Пристигане в София   
 
Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.
Цената е на човек при двойно настаняване и включва:
Самолетен билет с включени летищни такси, салонен и регистриран багаж София-Коломбо-София с прекачване на междинно летище
 2 нощувки с включени закуски и вечери в хотел Camellia Resort & Spa 4*, Сигирия
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ozo Kandy 4*, Канди
2 нощувки със закуски и вечери в плажен хотел Centara Ceysands Resort & Spa 4*, Бентона
Климатизиран транспорт по маршрута
Екскурзоводско обслужване на английски език по време на тура
Богата туристическа програма и входни такси във всички обекти по програмата – Сигирия, храмът на Свещения зъб в Канди, Дамбула, приюта за слонове в Пинавала
Панорамна обиколка на Коломбо
Посещение на ферма за костенурки
Медицинска застраховка със ЗАД Армеец с покритие 10000 евро на човек
Виза за Шри Ланка – 36 USD
Бакшиши за местния гид и шофьор – окло 30 USD на човек
Допълнителни екскурзии на място
Напитки по време на хранене и лични разходи
Доплащане за единична стая – 450 евро
Разходи от личен характер
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год – доплащането зависи от точната възраст на пътуващият
Застраховка Отмяна на пътуване – доплащането зависи от стойността на закупения пакет.
Програмата е индивидуална и за провеждането и са необходими минимум 2 души.
Водач от Дива Холидейз не се предвижда, но при събрана група за една дата можем да осигурим.
Цените подлежат на препотвърждение към момента на резервиране на полетите, тъй като са калкулирани по най-ниските цени на самолетните билети и най-нисък клас помещение.
Настаняване след 14.00 ч и освобождаване на стаите до 12.00 ч
Всички пакети включват медицинска застраховка на ЗАД „Армеец“.
Цените могат да се прекалкулират за различен брой нощувки, за пътуване в бизнес класа или за настаняване в единична стая.

Визов режим
Виза за Шри Ланка – 36 USD. Подаването на документите за виза се извършва от Дива холидейз 1 месец преди пътуването по електронен път. Визата се полага при пристигане на летището в Шри Ланка.

Условия за плащане:
Депозит – 50% от сумата
Доплащане до 45 дни преди датата на пътуването.
 
Няма задължителни медицински и здравни изисквания

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
За деца под 18 г пътуващи без родители или само с единия родител – нотариално заверена декларация с разрешение за напускане на страната от другия родител (копие и оригинал). За деца, чийто родители са с различни фамилии – копие от акт за раждане на детето, в който са вписани имената и на двамата родители.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност

Оферта № Е70

АБОНАМЕНТ ЗА ОФЕРТИ