Нова година в Прага, Чехия със самолет

Дати на отпътуване:  
Цена от: 989 лв.
Код на програма: E-41

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Маршрут: София - Прага - София

Вид транспорт: Самолет СамолетДата Цена Запитване
Вече е началото на октомври, а още не сте решили къде да посрещнете Нова година 2020? Чудите се в каква посока да тръгнете, а близки и познати вече ви притискат да споделите техните планове. Озовавате се на място, на което не искате да сте и не можете да проумеете защо... Не се оставяйте други да решават вместо вас! Стигнахте до тази страница, защото ние знаем кое е най- доброто:
          *собствена програма на сигурен туроператор
          *удобни часове на полетите 
          *наситена, но не уморителна програма с екскурзовод на български език
          *страхотен 4* хотел с отлично местоположение
          *вечеря в балната зала на хотела
          *приказно посрещане на Нова година

И ако още се двоумите дали да разгледате нашата екскурзия в Прага за Нова година, то се надяваме да ви убедим с думите на Ярослав Хашек - Бащата на Швейк: "На всичко трябва да се гледа безпристрастно. Всеки може да сгреши, а ако започнеш прекалено дълго да мислиш за нещо, навярно вече грешиш."
Не се чудете - прочетете и посрещнете Нова година 2020 в Прага!

Детайли на полетите:
29.12.2019 София 14.45 - Прага 15.40
02.01.2020 Прага 15.20 - София 18.10


Програма на пътуването: 
1 ден - 29.12.2019

Сбор на летище София в 12.30 ч. за полет в 14.45 ч. Пристигане на летище Прага в 15.40 ч. Посрещане и трансфер до хотела,  хотел Clarion Congress 4* - много добър 4- звезден хотел, в близост до МОЛ, с 3 ресторанта, СПА център, на спирка на метрото. Настаняване в хотела. 
По желание и срещу доплащане: 
Вечеря във фолклорен ресторант с програма 20.00 - 22.30 ч. - вечеря от 4 ястия, неограничена консумация на вино, бира и безалкохолно, двупосочен трансфер от хотела и фолклорна програма от чешки народни песни и танци.- вечеря от 4 ястия, неограничена консумация на вино, бира и безалкохолно, двупосочен трансфер от хотела и фолклорна програма от чешки народни песни и танци.

Връщане в хотела. Нощувка. 

2 ден - 30.12.2019
Закуска.
Екскурзионна програма в Прага /включена в цената/
Трансфер с автобус до центъра на града - Храдчани за пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език. По време на програмата ще имате възможност да видите: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. По време на обиколката ще имате възможност за кратка почивка по време на обиколката. Връщане в хотела с метро.  
Вечеря в средовековен ресторант с програма - 20.00 - 22.30 ч. - вечеря от 5 ястия, неограничена консумация на вино, бира и безалкохолно и програма ( музика, танци, рицари, огнено шоу)


Връщане в хотела. Нощувка. 

3 ден - 31.12.2019
Закуска.
По желание и срещу доплащане: Полудневна екскурзия до Кутна Хора. 
Отпътуване около 09.00 ч. от хотела и след около час пътуване през красивата Бохемия, пристигане в Кутна Хора. Завръщане в хотела около 15 .00 ч. Свободно време. 
Вечерта: посрещане на Нова година с Гала Вечеря в балната зала на хотела (срещу задължително доплащане). Вечерята е на бюфет от 19:30 до 00:00 ч., с вкл. 2 чаши шампанско, неограничена консумация на безалкохолни напитки, бира, вино и топли напитки; ресторантът е отворен до 01:00 ч., но след полунощ гостите заплащат допълнително консумацията. 
Връщане в хотела. Нощувка. 

4 ден - 01.01.2020
Закуска. Свободно време. 
По желание и срещу доплащане: Целодневна екскурзия до Карлови Вари. 
Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Връщане в хотела привечер.
В 18.00 ч. може да се насладите на градските фойерверки в чест на посрещането на Новата година. 
По желание и срещу доплащане: Вечеря - круиз по р. Вълтава - 19.00 - 22.00 ч.  
Круизът продължава около 3 ч. с вечеря на блок маса, аперитив и музика на живо. 
Нощувка. 

5 ден - 02.01.2020
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела в 9.00 ч. и трансфер до летището за полет до България в 15.20 ч. Пристигане в София в 18.10 ч. 

До 6 януари в Прага има Коледен базар – всеки ден от 10 до 22 ч – един от най- известните в Европа, разположен в Стария град и Венцеслаския площад. Многото подаръци и сувенири, които ще видите, са само малка част от колоритната гледка – греяно вино, наденички и триделник – типичния сладкиш, много музика и песни и разбира се – празнично настроение.  
Дата на отпътуване Възрастен в двойна стая Единична стая  Трети възрастен в двойна стая Дете до 11.99 г. с двама възрастни в стая
29.12.2019 989 лв. 1320 лв. 989 лв. 550 лв. 
самолетен билет за директен полет София – Прага – София с АК Bulgaria Air и включени летищни такси; 
включен чекиран багаж до 23 кг. 
4 нощувки със закуски в  хотел Clarion Congress 4*  - при настаняване се изисква гаранционен депозит от 100 €, които се възстановяват при напускане на хотела; 
посрещане и трансфери летище – хотел – летище; 
полудневна обзорна пешеходна обиколка на Прага с местен професионален екскурзовод на български език 
медицинска застраховка с покритие 5 000 евро на човек за лица до 65 г; 
слушалки по време на екскурзионната програма в Прага 

 
Срещу задължително заплащане предварително: 
Новогодишна вечеря
 в балната зала на хотел Clarion Congress 4* - 180 лв на възрастен и 90 лв за дете до 9.99 год (Вечерята е на бюфет от 19:30 до 00:00 ч., с вкл. 2 чаши шампанско, неограничена консумация на безалкохолни напитки, бира, вино и топли напитки; ресторантът е отворен до 01:00 ч., но след полунощ гостите заплащат допълнително консумацията.) 
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица над 65 г. - 8 лв. 

Срещу заплащане по желание: 
Допълнителни екскурзии 
Разходи за градски транспорт 
Разходи от личен характер 

 
Пешеходна обзорна обиколка на Прага 
включена в цената 
По време на обиколката се разглеждат: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. Самостоятелно връщане в хотела и настаняване. Свободно време. Обиколката трае около 3- 3.5 часа, с местен екскурзовод на български език. 

Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма
Цена: 60 евро/ възрастен, 50 евро/ деца до 11 г.
Вечерята е в центъра на града от 20.00 ч. до 22.30 ч. и включва: 5 ястия (2 предястия, 2 основни, десерт и хляб), неограничена консумация на вино, бира и безалкохолни и програма - танци, музика, рицарски двубои и не включва транспорт. Детското меню е с 3 ястия и неограничено количество безалкохолни напитки.

Вечеря във фолклорен ресторант с програма
Цена: 50 евро/ възрастен, 25 евро / деца до 11.99 г.
Вечерята е от 20.00 ч. до 22.30 ч., тръгване от хотела 18.40-19.00 ч. и включва: трансфер хотел-ресторант-хотел, вечеря от 4 ястия, напитки в неограничено количество (вино, бира и безалкохални), фолклорна програма от чешки песни и танци.

Полудневна екскурзия до Кутна Хора
Цена на човек: 42 евро
Отпътуване около 09.00 ч. от хотела и след около час пътуване през красивата Бохемия, пристигане в Кутна Хора, град-обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, който процъфтява в миналото, благодарение на сребърните мини и се превръща във втория най-важен град след Прага в Кралство Бохемия. По време на екскурзията ще видите всички важни средновековни и барокови паметници, като бившия Централен кралски монетен двор, внушителния интериор на Катедралата „Св. Барбара“, както и костницата, известна със сложната си декорация от човешки кости. Връщане в хотела около 15.00 ч. 
Екскурзията се провежда при минимум 10 записани. Входната такса се заплаща отделно 9,3 евро за възрастен, около 6,50 евро за ученици. 


Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език
Цена на човек: 58 евро
Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. През Карлови Вари минават и се сливат две реки – Охре и Тепла. Карлови Вари е най- големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Един от най- старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава на квадратен метър. В продължение на векове градът е любимо място на световни знаменитости – като се почне от целокупния европейски нобилитет някога и се стигне до днешните кино идоли, които идват тук всяка година за престижния Международен филмов фестивал. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал и император на Свещената римска империя Карл IV. На територията му днес се разполагат 85 хотела и 12 горещи минерални извора. В рамките на курорта е и едно от най-старите и красиви голф игрища на Централна Европа. Създадено е още през 1904 г. и обявено за championship course, на което се играят престижни международни голф турнири. Привлекателно го прави не само величествената природа наоколо, но и фактът, че е само на 120 километра от столицата Прага. В Карлови Вари можете да опитате и популярният чешки ликьор – бехеровка. 
Екскурзията се провежда при минимум 10 записани. Включва: транспорт и местен екскурзовод на български език. Не включва: входни такси по желание извън програмата. 


Вечеря-круиз по р. Вълтава - 19.00 - 22.00 ч.
Цена на човек: 52 евро/ възрастен, 34 евро/дете до 10.99 г.
Вечерята продължава около 3 ч.; вечеря на бюфет, аперитив, музика на живо. Останалите напитки се заплащат отделно.

Задължително се заплаща: Новогодишна вечеря 

Условия за записване и анулации: 
1. Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт / лична карта + ЕГН
2. Първоначална вноска: 300 лв при подписване на договора. Краен срок за пълно плащане: 30 дни преди датата на пътуване.


3. Анулационни срокове: 
2.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването. 
2.2. При анулация по-малко от 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка в размер на: 
Ако направената анулация е от 45 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 30% от пакетната цена на пътуването, но не по-малко от размера на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма. 
Ако направената анулация е от 30 до 21 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването. 
Ако направената анулация е 21 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването. 


Забележки: 
Плащането се извършва в брой или по банков път в български лева 
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: няма
Часовата разлика между Чехия и България е –1 час 
Паспортен и визов режим: Безвизов режим за гражданите на Република България, притежаващи валидна лична карта за самоличност или паспорт с мин. валидност 6 месеца; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, е необходима нотариална заверено пълномощно от единия или двамата родители! 
Ваксинации и имунизации: Не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка. 
При промяна на летищните такси от Авиокомпанията, същите подлежат на доплащане 
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България 
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи 
Входните такси за посещаваните обекти се заплащат на място и стойностите са с информативен характер 
Агенцията не носи отговорност при промяна на работното време и цената на входните такси и билетите на туристическите обекти 
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата 
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. 

Оферта № Е41

АБОНАМЕНТ ЗА ОФЕРТИ