Панама и Коста Рика - обиколен тур

Дати на отпътуване:  
Цена от: 0 лв.
Код на програма: E-108

Продължителност: 11 дни / 9 нощувки

Маршрут: ПАНАМА – САН ХОСЕ – ТОРТУГЕРО – АРЕНАЛ – ТАМАРИНДО




Дата Цена Запитване
Програма
1-ви ден 23.10.2022: София –Франкфурт – Панама                           
Заминаване от София в 06:10 часа за Панама през Франкфурт. Кацане на летището във Франкфурт в 07:35 часа и излитане в 11:50 часа. Пристигане на международното летище Tokumen в Панама в 16:40 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела ( около 1/2 час ). Настаняване в хотел Hampton by Hilton 4*.около 18:30ч. Вечеря в ресторант Lazotea в Стария град. Нощувка.
 
2-ри ден 24.10.2022Панама      
Закуска в хотела. В 9:00 се отправяме към най-известната забележителност на Панама, а именно – Панамския канал. Съоръжението, построено преди повече от 100 години и дълго цели 77 км., за да свърже Атлантическия с Тихия океан и да съкрати пътя на корабите с над 10 000 хил. км., днес е показател на невероятната история и култура на Американския континент. А най-доброто място, откъдето може да започне нашата екскурзия, е посетителският център в Мирафлорес и музеят с интерактивни изложби, проследяващи историята на канала, както и панорамна тераса с преминаващите кораби, където ще направим кратка фотопауза. Програмата продължава с обяд в Bucaneros Restaurant (Обядът е включен в цената.) Следобедът е време да се запознаем със Стария град на Панама или както го наричат панамците -  Casco Viejo (Каско Виехо). Старият град е разположен на малък полуостров, заобиколен от скали и рифове. Построен върху руините на „Стара Панама“, която е напълно разрушена от пиратски набези през 1673, кварталът е пример за испанското колониално архитектурно наследство. Тук има множество ресторанти, кафенета и барове, които повдигат духа на туристите, независимо от коя част на света идват те. Ще посетим прочутия Мост на Америките, пазара с ръчно изработени традиционни панамски изделия, Катедралата на града и Calzada de Amador или Пътя Амадор, откъдето се открива една от най-красивите панорамни гледки на града. (Продължителност на екскурзията – около 8 часа.) Трансфер до хотела. Нощувка.

3-ти ден 25.10.2022:  Панама - Сан Хосе   
Закуска в хотела. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Панама за полет до Сан Хосе.
Пристигане на международно летище Хуан Санта Мария в Сан Хосе. Посрещане от представител на местния туроператор в столицата на Коста Рика, трансфер и настаняване в хотел 
Barcelo San Jose 4*. Свободно време.Вечеря и  нощувка.
 
4-ти ден 26.10.2022Сан Хосе / Тортугеро
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. В 7:30 ранен трансфер до пристанище Ла Павона (Продължителност около 3ч.45 минути). В 11:00ч. отплаваме за Национален Парк Тортугеро – район, изобилстващ от невероятни реки, езера и буйни джунгли, приютили в себе си мангрови гори, екзотични растения и животни. След по-малко от 2 часа достигаме до едно скрито съкровище, създадено от човека и скътано от градския шум и динамичен живот. Една крачка по-близо до природата, ние стъпваме на тясната ивица земя между главната лагуна на Тортугеро и Карибско море. Пристигане в хотел Laguna Lodge 3* около обяд и посрещане с коктейли за добре дошли. Следва обяд в основния ресторант, настаняване и кратка пауза за отдих.
Следобяд ще се отдадем на разходка в близкото селце с едноименното име на парка. От хотела се качваме на лодка, с която скоро сме в Тортугеро. Започваме нашата пешеходна разходка заедно с местния ни гид. Селището, известно със своя екотуризъм, запленява с цветове, бит и култура, съхранени и днес. Ще разберем защо жителите му са променили отношението си към костенурките и как се грижат за опазването на природата в най-чист вид. По време на тура ще посетим училището, църквите, ще се разходим из местните магазинчетa и ще усетим спокойния живот в карибската част на Коста Рика. Връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден 27.10.2022: Тортугеро
Закуска в хотела. След закуска се отправяме към сърцето на джунглата - Национален парк Тортугеро. Екскурзията по речните ръкави на парка е едно от най-значимите и впечатляващи преживявания от престоя ни в Тортугеро. Ще онемеем пред буйното биоразнообразие на тази екосистема, която е най-сложната и динамична в Екваториална Америка. Водени от нашия местен гид и опитен лодкар, ще оценим невероятното пиршество на малки и големи обитатели, които населяват Националния парк. Ще видим малка част от голямото семейство, обхващащо близо 400 вида птици, стотици влечуги и земноводни като игуани, крокодили, алигатори, костенурки и не малко маймуни и други бозайници. Не просто ще ги видим, ще бъдем редом с тях в тайнствените вечнозелени коридори на тропическата джунгла. (Продължителност на екскурзията – около 3 часа). Връщане в хотела по обяд. Обяд. Свободно време за почивка или разходка. Вечеря. Нощувка.
 
6-ти ден 28.10.2022Аренал   
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер с лодка до пристанище Ла Павона.
Трансфер с автобус до градчето Гуапилес (Guapiles), където ще спрем за обяд (включен в цената). Пътуването ни продължава към Северните равнини и вулкана Аренал. Разположен в плодородните Северни равнини на Коста Рика, вулканът Аренал има повече от осезаемо присъствие в тази част на страната. Перфектно симетричната му форма размечтава всеки минувач, а изобилието от дейности на открито, които могат да се практикуват около него, го слагат в задължителния списък на всеки, стъпил в тази чудна малка страна. Пристигане в района на Аренал следобяд около 16:00 и настаняване в хотел Tilajari Hotel Resort 4*. Бързо освежаване в хотела, след което продължаваме към първата ни спирка в района – ферма за пеперуди. Нашият местен гид ще ни разкаже как са се формирали тези впечатляващи създания и отново ще се удивим на невероятната природа. Комплексът предлага разнообразие от цветя,  които са перфектният гостоприемник и главен източник на храна за някой от най-разпространените пеперуди. В ботаническата градина може да намерите най-различи плодови дръвчета: сладък и кисел лимон, гравиола, гуава, ананас, мандарини или манго. Някой от растенията там - риган,  Juanilama,Guarumo, Big Man, Noni, Алое вера и Rue имат лечебни свойства. В други части на градината ще се натъкнем на  захарна тръстика, банани, палмово сърце и маниока. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми ден 29.10.2022: Аренал
Закуска в хотела. В 9:00 тръгваме към вулкан Аренал. Ще се разходим върху древните канали, образувани от лавата на величествения вулкан. Аренал с почти перфектната си конусовидна форма и височина от 1633м.  е  най-голямата забележителност в Ла Фортуна. Ще научим за историята и процесите, които са сформирали кратера през различните му вулканични фази и периоди на активност, както и за първото му избухване през 1968г. Ще се удивим на смайващи гледки, откриващи се от склоновете на вулкана и заобикалящата ни тропическа растителност. По пътя ще срещнем огромно изобилие от растителни и животински видове, които обитават тези гори като тукан, пуйка, aвлига, много и различни змии и маймуни. След тази обиколка е време за релакс! Благодарение на геотермичната активност в региона, има множество естествени горещи извори наоколо. Топли и успокояващи, тези извори са перфектният завършек на цял ден, прекаран в дебрите на вулкана Аренал. Ще разтопим стреса и умората в горещите води на комплекса Paradise Hot Springs, който се състои от 5 топли басейна с различна температура и един студен басейн за освежаване на тялото и духа. Водните басейни се разпростират на площ по голяма от 548 кв.м. Ще имаме свободно време за почивка под сянката на палмови дървета в заобикаляща ни красота на тропически градини, цветя и местни плантации за кафе. Ще обядваме и вечеряме на територията на комплекса. Връщане в хотела. Нощувка.
Какво да носим:
Удобни дрехи и обувки за разходката в Аренал.
Бански, плажна кърпа, дрехи за преобличане за термалните извори.
 
08-ми ден 30.10.2022Тамариндо
Закуска. Напускане на хотела. В 9:00 се отправяме към западното крайбрежие на Коста Рика – Лангоста Бийч. По път ще посетим грънчарското селище Гуатил. Именно по време на обиколката ще се запознаем с традиционното за Коста Рика изкуство и тяхната култура. Градчето е известно и привлича все повече и повече туристи всяка година благодарение на красиво изрисуваните глинени съдове, ръчно изработени от местни талантливи занаятчии. Уменията пренесени от  поколение на поколение през вековете, проследяваме още и  по времето на Маите и Ацтеките които пък са следвали техните предшественици. Традиционният начин за направата на керамичните изделия е възстановен – събирайки глина и пясък от близките плажове и планини, след което съдът се полира с натурални минерали. Глината се разточва, като ръчно се върти колело изработено от кочани от царевица и дървени пръчки.
Вдъхновени от културата на племената Хоротега, уникалните керамични дизайни символизират костариканските животни или абстрактни  племенни фигури. Оттам ще имаме възможност да разгледаме различните занаятчии, които ще демонстрират процеса и ще видите тайната за техните дизайни. Със сигурност богатият и пъстър избор от съдове ще Ви накара да вземете няколко със себе си.
Следобяд около 15:00 настаняване в хотел Wyndham Tamarindo 4*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
09-ти ден 31.10.2022: Тамариндо
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка и разходки. Възможност за полудневна Разходка с лодка по устието на река Тамариндо срещу допълнително заплащане – 55 евро/108 лева
Присъединете се за едно красиво водно сафари в Национален Парк Las Baulas, за да опознаем флората и фауната на провинция Гуанакасте. Ще Ви заведем на двучасов тур през мангровите гори на Националния парк, където живеят маймуни, крокодили, птици, раци, пеперуди и какви ли не причудливи местни животински и растителни обитатели.
Какво да носим: Удобни дрехи и обувки, слънцезащитен крем, шапка и камера.
Следобедът за по-смелите ще започне с доза адреналин в едно запомнящо се Въжено приключение в тропическата гора – срещу допълнително заплащане от 75 евро/147 лева  
Приключението започва на върха на потомствени дървета, където ще се гмурнем в невероятния живот на тропическата гора. Ще се качим на 7 различни лифта в Hilltop Eco Adventure Park, откъдето се открива най-красивите гледки на залива Тамариндо, за да опознаем гората от една тотално различна гледна точка. Това е адреналин, който си струва да се опита.
Какво да носим: Затворени обувки, слънцезащитен крем, репелент против насекоми.
Или:
Възможност за полудневна екскурзия с катамаран срещу допълнително заплащане – 105 евро/205 лева (продължителност от 08:30 до 14:00).
След закуска ще потеглим за един ден изпълнен със слънце, напитки, вкусна храна, много забавления и релаксация круиз с катамаран! Ще навлезем надълбоко, за да се опитаме да се докоснем до богатството на Тихия океан и да наблюдаваме едни от най-красивите му обитатели. Освен да видим китове, делфини и скатове, по време на круиза ще имаме свободно време за гмуркане с шнорхел, слънчеви бани и почивки за плуване, а в допълнение ще можем да се освежим с безалкохолни напитки и коктейли край отворен бар бюфет.
 
Препоръчително: Удобни и леки дрехи от естествени материи, слънчеви очила, бански, хавлиена кърпа, водоустойчива камера/ водоустойчив калъф за камера/телефон, сандали, слънцезащитен крем.
 
Вечеря. Нощувка.
 
10-ти ден 01.11.2022: Тамариндо– Сан Хосе – Франкфурт
Закуска. Свободно време. Трансфер до международно летище Хуан Санта Мария в Сан Хосе за полет на Lufthansa в 19:40 часа за Франкфурт.
 
11-ти ден 02.11.2022Франкфурт– София
Пристигане във Франкфурт в 15:05 часа. Свързващ полет за София в 19:15 часа. Кацане на летище София, Терминал 2 в 22:25 часа.

 
 
  • Самолетен билет София – Франкфурт – Панама / Сан Хосе – Франкфурт-София с включени летищни такси и багаж (чекиран до 23 кг и ръчен до 8 кг на човек);
  • Самолетен билет Панама – Сан Хосе с включени летищни такси и багаж;
  • Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи; комфортни автобуси;
  • 2 нощувки със закуски в хотел Hampton by Hilton 4*   в Панама;
  • Полудневна екскурзия до Панамския канал и обиколка на Стария град на Панама;
  • Билет за Панамския канал;
  • 1 нощувка със закуска в  хотел Barcelo San Jose 4*. в Сан Хосе, Коста Рика;
  • 2 нощувки на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря) в хотел Laguna Lodge 3*  или подобен в Тортугеро, Коста Рика;
  • Посещение на градчето Тортугеро;
  • Полудневна екскурзия на Национален Парк Тортугеро;
  • 2 нощувки на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря) в хотел Tilajari Hotel Resort 4* в Северните равнини на Коста Рика в района на вулкана Аренал;
  • Полудневна екскурзия в Национален парк „Аренал“;
  • Посещение на комплекс „Paradise Hot Springs” с горещи минерални извори;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Wyndham Tamarindo 4*. в Тамариндо, провинция Гуанакасте в Коста Рика;
  • Обиколка на грънчарското селище Гуатил;
  • Храненията описани в програмата;
  • Транспорт с климатизирани автобуси;
  • Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
  • Медицинска застраховка – 10 000 евро с Ковид покритие
  • Водач от туроператора по време на цялото пътуване, който ще помага с превода на български език;
  • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание;
  • Разходи от лично естество;
  • Хранения извън посочените в програмата;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в нашия офис.

Оферта № Е108

АБОНАМЕНТ ЗА ОФЕРТИ