Майски празници в Прага, Чехия, екскурзия със самолет

Начало Чехия Майски празници в Прага, Чехия, екскурзия със самолет
Майски празници в Прага, Чехия, екскурзия със самолет
Маршрут: София - Прага - София
Дати:
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет
цена от: 590 лв.

Един от най-добрите градове за посрещане на пролетта е Прага. Няма по-красива гледка от Прага през пролетта! Емоцията ни завладява още при пристигането в Чешката столица. Местата, които могат да се посетят по време на екскурзията в Прага, остават траен спомен у нас. Задължително трябва да се посетят Астрономическият часовник, Староместки площад и редица други забележителности, които ни връщат в онези далечни времена...

Детайли на полетите:
София 10.20 - Прага 11.15
Прага 12.10 - София 15.00
Дата на отпътуване Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен
на доп. легло
Дете до 11.99 г. в
стая с двама възрастни
04.05.2018 809 лв.  590 лв. 1157 лв. 743 лв. 420 лв.

Програма на пътуването:
1 ден – 04.05.2018
Сбор на летище София в 08.30 ч. за полет в 10:20 ч. Пристигане на летище Прага в 11:15 ч. Посрещане и трансфер до хотела, хотел Clarion Congress 4*- много добър 4-звезден хотел, в близост до МОЛ, с 3 ресторанта, СПА център, на спирка на метро. Оставяне на багажа за съхранение в хотела.
БОНУС: Трансфер до центъра на града за пешеходна обзорна обиколка на Прага (включена в цената).
По желание: Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма в центъра на града от 19.30 ч. до 22.30 ч. Нощувка.
2 ден – 05.05.2018
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Карлови Вари. Нощувка
3 ден – 06.05.2018
Закуска. Свободно време или полудневна екскурзия до Кутна Хора с местен екскурзовод на български език. Нощувка.
4 ден – 07.05.2018
Закуска. Свободно време или Вечеря круиз по р. Вълтава от 19.00 ч. Нощувка.
5 ден - 08.05.2018
Закуска. Трансфер до летището за полет до България в 12:10 ч. Пристигане в София в 15:00 ч.

Цените включват:
самолетен билет за директен полет София – Прага – София с АК Bulgaria Air и включени летищни такси;
включен чекиран багаж до 23 кг.
4 нощувки със закуски в хотел Clarion Congress 4* - при настаняване се изисква гаранционен депозит от 100 €, които се възстановяват при напускане на хотела;
посрещане и трансфери летище – хотел – летище;
полудневна обзорна пешеходна обиколка на Прага с местен професионален екскурзовод на български език;
слушалки по време на екскурзионната програма в Прага;
медицинска застраховка с покритие 5 000 евро на човек за лица до 65 г;

Цените не включват:
допълнителни екскурзии - заявяват се и се заплащат от България, предварително
разходи за градски транспорт
разходи от личен характер
медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица над 65 г. - 8 лв.

Допълнителни екскурзии:
Пешеходна обзорна обиколка на Прага
включена в цената
По време на обиколката се разглеждат: Пражки Храд – стария замък (отвън), катедралата “Св. Вит” (влиза се вътре, но без да се прави пълна обиколка), пл. „Храдчанске намести” с двореца Щернберг и двореца Шварценберг, Мала страна, Стената на Джон Ленън, Карловия мост, Старе место с Тинския храм, църквата „Свати Микулаш” и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и световноизвестния Астрономически часовник от 15 в. (“Орлой”), Нове место – Вацлавския площад; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепният Пражки общински дом (Обецни дум), Карловият Университет, най-старият в Централна Европа и театърът. Самостоятелно връщане в хотела и настаняване. Свободно време. Обиколката трае около 3-3.5 часа, с местен екскурзовод на български език.

Вечеря-спектакъл в средновековна кръчма
Вечерята е в центъра на града от 19.30 ч. до 22.30 ч. и включва: 5 ястия (2 предястия, 2 основни, десерт, хляб), неограничена консумация на вино, бира и безалкохолни напитки и програма - средновековни музиканти, танцьорки, огнено шоу, рицарски двубои, интерактивни елементи и т.н, като гостите имат възможност да се снимат с участниците в представлението. Цената не включва транспорт.
Цена: 53 евро за възрастен / 33 евро за деца до 11 г.

Полудневна екскурзия до Кутна Хора
Отпътуване около 09.00 ч. от хотела и след около час пътуване през красивата Бохемия, пристиганее в Кутна Хора, град-обект на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, който процъфтява в миналото, благодарение на сребърните мини и се превръща във втория най-важен град след Прага в Кралство Бохемия. По време на екскурзията ще видите всички важни средновековни и барокови паметници, като бившия Централен кралски монетен двор, внушителния интериор на Катедралата „Св. Барбара“, както и костницата, известна със сложната си декорация от човешки кости. Връщане в хотела около 15.00 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 15 записани. Входната такса се заплаща отделно - около 9.30 евро. (3 обекта по 220 крони на турист)
Цена: 42 евро на турист

Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език
Разглеждане на Карлови Вари – един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик, географ и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. През Карлови Вари минават и се сливат две реки – Охре и Тепла. Карлови Вари е най-големият курортен град на Чехия е с над 600-годишна SPA традиция. Един от най-старите, най-прочутите и попилите най-много история и звездна слава на квадратен метър. В продължение на векове градът е любимо място на световни знаменитости – като се почне от целокупния европейски нобилитет някога и се стигне до днешните кино идоли, които идват тук всяка година за престижния Международен филмов фестивал. Основан е в далечната 1358 година от чешкия крал и император на Свещената римска империя Карл IV. На територията му днес се разполагат 85 хотела и 12 горещи минерални извора. В рамките на курорта е и едно от най-старите и красиви голф игрища на Централна Европа. Създадено е още през 1904 г. и обявено за championship course, на което се играят престижни международни голф турнири. Привлекателно го прави не само величествената природа наоколо, но и фактът, че е само на 120 километра от столицата Прага. В Карлови Вари можете да опитате и популярният чешки ликьор – бехеровка.
Екскурзията се провежда при минимум 15 записани. Включва: транспорт и местен екскурзовод на български език. Не включва: входни такси по желание извън програмата. Продължителности: около 10 часа.
Цена: 58 евро на турист

Вечеря-круиз по р. Вълтава
Вечерята продължава около 3 ч.; вечеря на бюфет, аперитив, музика на живо. Всичко останали напитки се заплащат отделно.
Цена: 42 евро за възрастен / 27 евро за деца до 11 г.

Условия за записване и анулации:
1. Плащания:
авансово плащане от 50% на човек при записване
доплащане: до 30 дни преди отпътуване
2. Необходими документи: трите имена на латиница по международен паспорт / лична карта + ЕГН
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация по-малко от 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка в размер на:
Ако направената анулация е от 45 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 30% от пакетната цена на пътуването, но не по-малко от размера на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма.
Ако направената анулация е от 30 до 21 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването.
Ако направената анулация е 21 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

Забележки:
Плащането се извършва в брой или по банков път в български лева по курс 1 евро = 1,956 лева.
Часовата разлика между Чехия и България е –1 час
Паспортен и визов режим: Безвизов режим за гражданите на Република България, притежаващи валидна лична карта за самоличност или паспорт с мин. валидност 6 месеца; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, е необходима нотариална заверено пълномощно от единия или двамата родители!
Ваксинации и имунизации: Не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.
При промяна на летищните такси от Авиокомпанията, същите подлежат на доплащане
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 туристи
Входните такси за посещаваните обекти се заплащат на място и стойностите са с информативен характер
Агенцията не носи отговорност при промяна на работното време и цената на входните такси и билетите на туристическите обекти
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Информация за превозвача:
авиокомпания: Bulgaria Air
седалище и адрес: София, бул.Брюксел-1, Летище София


 
ЗАПИТВАНЕ
 

Оферта:
Име:*
Телефон:
E-mail:*
Брой хора:
Запитване:Полетата със * са задължителни.